Skip to main content

Oogarts De Faber: ‘Ik verwacht dat het rustiger is met jaarwisseling’

Voor het eerst sinds vele jaren heeft het Oogziekenhuis in Rotterdam geen dubbele personele bezetting tijdens de jaarwisseling. Door het vuurwerkverbod voor consumenten verwacht oogarts Tjeerd de Faber minder spoedgevallen, maar het blijft moeilijk te voorspellen, voegt hij daaraan toe.

Tijdens de vorige jaarwisseling werden er achttien spoedgevallen binnengebracht. Toen sprak De Faber over een ‘horrornacht’. “Ik verwacht wel dat het rustiger wordt”, zegt De Faber, “omdat het vuurwerk niet meer wordt gedoogd.”

Een deel van het personeel zit dus thuis met de jaarwisseling, maar dat is niet altijd vrijwillig. “Net als andere ziekenhuizen hebben wij ook te maken met een hoog ziekteverzuim door corona”, legt De Faber uit. “Normaal gaat het om twee tot drie procent, maar nu is het ook bij ons tot tien procent gestegen.”

Het Oogziekenhuis hoeft nog geen personeel af te staan aan de coronazorg in andere ziekenhuizen. “Maar ook wij houden ons hart vast voor na de feestdagen. Als die piek in januari komt zou het wel eens kunnen zijn dat we personeel moeten afstaan aan andere ziekenhuizen.”

Lees meer op: www.rijnmond.nl/nieuws/202547

Datum: 29 december 2020