Skip to main content

World Animal Protection schaart zich achter het Vuurwerkmanifest

Internationale dierenbeschermingsorganisatie World Animal Protection sluit zich aan bij het Vuurwerkmanifest. De organisatie zet zich wereldwijd in voor de bescherming van dieren. Met het Vuurwerkmanifest pleit World Animal Protection voor een totaalverbod op vuurwerk. 

Volgens RTL Nieuws worden wilde dieren in Nederland jaarlijks slachtoffer van vuurwerk tijdens de Oud & Nieuw viering, zo ook afgelopen jaarwisseling: dieren worden uit hun winterslaap gewekt of raken in de war. World Animal Protection staat in het belang van dierenwelzijn daarom volledig achter het Vuurwerkmanifest en hoopt op invoering van een totaalverbod.

Vuurwerkmanifest

In 2014 zijn oogartsen Tjeerd de Faber en Jan Keunen, oud-verpleegkundige Marjolijn Snouck-Hurgonje, jeugdarts Willemien Boland en communicatieadviseur Maaike van Zuilen het vuurwerkmanifest gestart. Inmiddels hebben meer dan 650.000 particulieren en organisaties zich zowel bij de online petitie als bij Het Vuurwerkmanifest aangesloten. Wilt u uw organisatie ook aansluiten bij het Vuurwerkmanifest? Onderteken het manifest hier.

Over World Animal Protection

World Animal Protection werkt al meer dan 50 jaar wereldwijd aan beter dierenwelzijn. Door het voeren van campagnes en het maken van afspraken met bedrijven en overheden behartigen zij het welzijn voor dieren in de veehouderij. Ook voorkomen ze dat wilde dieren wreed worden verhandeld, misbruikt of gedood ter vermaak, voor de productie van medicijnen of andere doeleinden. Ze inspireren zoveel mogelijk mensen om van de wereld een betere plek te maken. Meer weten? Bezoek de website voor meer informatie: worldanimalprotection.nl.

Bron: World animal protection